Iklan Sebentar yee..

Ezol Punyee Pembace

Ini EzoL

My photo
Talk like innocent with crazy minded.

Friday, April 1, 2011

Makanan Top-5 PilihanKU!!!!

Kat Malaysia nie kite boleh berbangga kerana ader berbilang kaum dan agame..
Oleh sebab ini jugak..kiter dapat merasai pelbagai jenis makanan daripada semua bangse..tak kirelah makanan orang melayu..cina..india..jepun..mahupon barat..Konyang den bilo dapat raso makanan-makanan nie sumo..ahahaha..

Oklah..aku na listkan makanan yang menjadi PUJAAN HATIKU

FIRST..jatuh kepada
Nasi Goreng U.S.A
name jee barat tapi diilhamkan orang melayu..spesel nie..ade telor..daging..nasi paling penting..pemberi tenaga uhhh..

Second..teng..teng...

Pizza
X kire laa pizza pape pon..pasti dibedal olehku..tapi kalo dapat PIZZA HUT lagii sedapp...

THIRD..THUMBS UP

Spaghetti
Ape-ape perisa spaghetti laa..menjilat jari beb..lagi-lagi buatan tangan mak aku..tangkap leleh..

4th...

Big Mac kat MCD..
Yang nie puas..kenyang..Full..ape lagi aku bole describe..Menu yang tak akan aku abaikan kalau ke McDonalds..

5th

Sushi..
Nie aku sentiasa beli kat sushi king jee..dijamin halal dan MENTAH..hahaha..sedap tuhh makan nie..Letak kicap sikit..masin sehingga mencium stokin bacin..eee..takde r..Tapi serius sedap giler mende alah nie...

Sebagai anak MELAYU jati aku still berbangga dengan masakan kampung kite walaupun banyak fastfood dari barat dalam list nie..sesungguhnyee makanan kite lebih enak dan ramai orang barat berpusu-pusu nak makan MASAKAN MELAYU kite..So..Chef Hanieliza..Ini tugas anda untuk mengangkat makanan kite ke mata DUNIA...

4 comments:

zyra toink toink said...

perhhhhhhhh~~!!!! meleleh la bro.. sedap je semua ^^

Ez0Lleee said...

zyra : bole pergi ke kedai dan beli sekarang..makan ajak ezol keyhh..

yad'z said...

spegettii............. 10 thumbs up!! ahhahaa... pe kate ko suh mak ko masakkan aku.. pos meh.. ahahaa

Ez0Lleee said...

yad'z : bole derr...;p