Iklan Sebentar yee..

Ezol Punyee Pembace

Ini EzoL

My photo
Talk like innocent with crazy minded.

Sunday, April 3, 2011

Pokke..Gecko..Cicak Mahal..

Wahhh...1st time lee seyh aku nampak cicak yang mahal yang mencecah beribu-riban atau dikenali sebagai gecko dan pokke dikalangan penduduk malaysia yang majmuk nie..Ok..continue back to our story..Cuti weekend nie aku pergi LAGI kat MELAKA bersame rakan-rakan pantai timur aku..Kononnye untuk melepaskan stress..Tapi tak lepas sangat pon stress..Yela untuk FINAL nie kan..huhu..Wahhh..ngarot seyh aku nie..mane pokke @ gecko tersebut..haha..keyh..baru na cerita..Sedangku bersiar-sior di DATARAN PAHLAWAN sambil menunggu kawanku menguruskan urusniaga..aku jumpe 3 ekor cicak giler nie kat dalam petstore...hahaha..memang kena beli lee kalo nak..rege sekor Rm350.01..haha..berat seko-seko nie 120gm..dan untuk pengetahuan korang yang takleh jumpe kat library universiti korang..Selepas cicak giler nie mencapai berat 300gm korang mampu untuk menjana duit sebanyak ribu-riban yang aku cakap tuhh arr..So..nak dapatkan nyee..siler dapatkan di DP petstore yee...Sory aku takde capture picture cicak tuhh..sebab tak boleh..tuan kedai tak kasi..huhu..aku bagi gamba yang aku search kat google images jee laa..


p/s : kalo korang jumpe siler tangkap beliau dan jual mahal-mahal keyh..

6 comments:

izwan said...

g DP xajk aku ! dem ko !! hahahaha... aku dah tgok byk kali dah binatang ni...blh thn r comey..cm ko !! hahahaha

zyra toink toink said...

okeh! kalau zyra dapat ni zyra jual berjintan juntan!!

yad'z said...

perghhh...dah kat melaka bukan nak cakap! lau tak ley jumpe.. ahha

tomatokering :) said...

hahaha ! mmg mahal pon ! susah nak bela plak tuh ! hu

Ez0Lleee said...

KL : terbaek ko kan samekan aku ngan bende alah nie..demm

Zyra : haha..bole..bole..

Yad'z : erkkk..nanti locker jeles..

tk : huhu..baek tanam tomato kan..lagi senang na jagee..

Ifti Larina said...

tak fhm nape cicak nie jd kegilaan. this is madness!