Iklan Sebentar yee..

Ezol Punyee Pembace

Ini EzoL

My photo
Talk like innocent with crazy minded.

Wednesday, April 6, 2011

Budi Bahasa Budaya Kita...

Assalamualaikum dan Salam 1 bloggee..

Hye Sume(tiru tagline NISA MENAIP dalam vlog nyeee)..
Aku nak cakap-cakap sikit ape yang terjadi pade aku sekejap tadi...
Sebelum nie..tak silap aku 3-4 bulan lepas aku ade add sorang hamba ALLAH nie..pompuan lee..jumpe dari FB member aku , takya cakap laa sape . Sejak dari tuhh , aku post lee sebagai seorang sahabatkan..tak dilayan..Memang tak dinafikan bahawa beliau memang lawa . Orang muda-muda cakap memang pergi lee.

Tak habis lagi , dijadikan cerita . Minggu lepas die post kat wall die macam de masalah . Aku dengan penuh keprihatinan macam bagi nasihat lee . Then hari nie bertanye laa khabar kat die ..Wat..pedas kak abang..
Gua kene sound belakang..indah betul budi bahasa rakyat malaysia nie kan..Sedey pulak aku..


siap cakap aku nak usha die plak uhh..yee..Saye taw anda lawa..Saya jugak taw saye tak hensem..Tapi jangan nak sound-sound belakang laa..Kalau cakap depan-depan kan lagi bagus..

Aku plak balas..


da panas aku pon sound belakang balik..kalo sound depan memang gaduh laa..hee..^^..tapi dapat jugak aku bersaboo..

p/s : orang melayu ade budi bahase..aku tak rase ko melayu..sori laa kalo terasa..aku cume nak menasihati jee...

6 comments:

Tasha said...

yes!!!! betol tu.... budi bahasa budaya kite.

Ez0Lleee said...

tasha : kdg2 org lawa nie perangai pelik kan??

yad'z said...

ish..ish..ish.. kesiannnn....... saborr je lahh.. orang bajet cun memang cam tuh...



<--- tak bajet n tak cun.. hahaha

Ez0Lleee said...

yad'z : hahaha..ko cun yad'z..cun dalaman...dats better..

Nisa Kay said...

BAWAK BERSABAR YE...
kalau kita niat baik org xnak terima xpelah ye....

:)
smile..

Ez0Lleee said...

Nisa : thanx nisa..hehehe..:')